tisdag 4 oktober 2011

TEST: Café Galejan

Er trogna testpanel har nu genomfört sitt första kafétest! Vi begav oss till Café Galejan som huserar i Stifts- och Landsbiblioteket i Linköping för att kvalitetskolla kaffet. Så här föll testet ut:

Testomständigheter:

Veckodag:
Måndag

Klockslag:
17.00

Vad fikades:
Kaffe och morotskaka

Sällskap:
Jämnårigt damsällskap


Betyg: (max 5)

Lokalen: 4+
I bibliotekshörnet mot Kungsträdgården (f d 'gräsmattan bakom Länsstyrelsen') huserar Café Galejan i en ljus och luftig lokal klädd i sten och glas. Bord och stolar i trä, vy mot grönområde och Östgötagatan. Under utomhussäsongen förfogar man även över en charmerande uteplats med 5-6 bord under ett träd med utsikt mot Linköpings domkyrka.

Kaffet: 3
Kaffet finns för avhämtning i bryggare på separat bänk, ganska ordinär styrka och smak av svensk mellanrost.

Musik/ljud: 3
Ingen musik, vilket i sig kan vara rätt skönt. Tyvärr gör lokalen med stengolv och stora fönster att akustiken kan vara jobbig vid högre ljudnivåer/skrammel.

Personal/service: 3+
Trevligt bemötande och effektiv service.

Barnvänligt: 5-
Ett flertal barnstolar finns, samt även möjlighet att låna mikrovågsugn och matskålar, haklappar och muggar! Enda smolket i bägaren är möjligen att skötbordstoaletten ligger lite långt bort i byggnaden.

Toalett: 3
Ingen egen kafétoalett utan besökare får i stället nyttja bibliotekets toaletter. Dessa kostar 5 :- per besök men är dock mestadels rena och hela. De befinner sig tyvärr en bit bort från själva kaféet.

Bakverk: 4+
Här levererar Café Galejan på bred front. Undertecknad prövade en hembakad morotskaka med glasyr som satt som en smäck - saftig kaka och syrligt krämig glasyr! Det finns dagligen åtminstone 1-2 lokalt presterade bakverk till salu utöver det vanliga kafékakssortimentet.

Möjlighet till lunch: 4
Ett gediget sortiment av lasagne, pajer och sallader för den lunchsugne. Ej närmare testat av panelen.


Kommentar:
Sammanfattningsvis ett kafé som är väl värt att besöka på grund av dess gemytliga miljö och som framför allt för den lunch- och kaksugne föräldern erbjuder ett bra kaféalternativ i centrala Linköping.

Samlat betyg landskapsfiskar: 4 Gäddor av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar